Fém felületkezelő anyagok

Elsődleges célunk a gyártók, kivitelezők, ipari és lakossági felhasználok gyors és pontos kiszolgálás.
A fém korrózió egy olyan kémia vagy elektrokémiai folyamat ami a fém felületéről halad a fém belső szerkezete irányába. A korrózió a fém roncsolódásával jár. Ez a folyamat, ha nem akadályozzák meg negatívan befolyásolhatja a működési biztonságot, élettartam csökkenéshez vezethet. Ezt többféle technológiával lehet elérni a környezeti és ipari hatásokat figyelembe véve. A bevonatok fejlődésével a már régóta használt rétegrendeknél vékonyabb bevonattal, tartósabb, esztétikusabb eredményt tudunk elérni. Ezen bevonatokat különböző technológiai eszközökkel hordhatjuk fel az adott fémszerkezetre. Szórással (WAGNER – aircoat, airless) hengerrel-ecsettel.
Jelenleg négy gyártó közel 100 termékét forgalmazzuk. Ezzel megoldást tudunk nyújtani szinte minden problémára. Korróziós kategóriától (C1-C2-C3-C4-C5, Norsok 501) és felület előkészítéstől függetlenül. ( St2 / St3 / Sa – Sa2 – Sa2,5 – Sa3)

Mind a négy gyártó rendelkezik olyan termékkel melyek megfelelnek az IM1-IM2-IM3-IM4 követelményeinek.

  • C.M.P. Chugoku Marine Paint
  • Polistuc
  • Zinga
  • Baril / DCC DualCure Chemical

Ezen gyártók termékei az ipar különböző szegmenseire nyújtanak megoldást.

Forgalmazott márkák

Polistuc Az olaszországi Polistuc által gyártott bevonatokat az általános fémszerkezeti munkákhoz ajánljuk, mint például csarnok szerkezetek, mezőgazdasági és építőipari gépek. Speciális DTM – Direct to Metal bevonataikkal a felületkezelés gyorsabban és költséghatékonyabban elvégezhető.
Zinga ZINGA Metal - A 96 % cink tartalmú, orvosi (analitikai 99,99%) tisztaságú cinket tartalmazó egykomponensű ZINGA bevonat 2x60 mikron rétegvastagságban C5 Very High korróziós kategóriának felel meg. A tűzihorganyhoz hasalóan aktív katódos védelmet nyújt a felületnek.
Cmp A C.M.P. bevonat rendszeri alkalmasak olaj és vegyiparban, hajózás különböző területein, energia szektorban használt szerkezetek korrózió elleni védelmére akár C5 Very High kategóriáig. Vezetékes ívóvíz tartályok és csőhálózatok belső festésére, 80 Celsius fokig. NMÉ engedéllyel rendelkező rendszerek. NORSOK 501 certificate
Baril Baril / DCC – Extrém gyorsan, akár 20 perc alatt száradó, vékony rétegű bevonati 25 év élettartammal rendelkeznek. Ezek az anyagok igen agresszív környezetben is tartós védelmet nyújtanak a fémszerkezeteknek.